{ "title": "Diyafram Çalışması", "image": "https://www.diyafram.gen.tr/images/diyafram-calismasi.jpg", "date": "19.01.2024 02:00:32", "author": "şahideyumlu", "article": [ { "article": "Diyafram Çalışması, Diyafram çalışmalarıyla nefesinizi kontrol altına alabileceğinizi biliyor muydunuz? Kadim çağlardan beri insanın duygu, zihinsel, fizik ve vücuttaki sıkışıklık ve blokajların açtığı sıkıntıların gidilmesi için yoga, meditasyon ve manyetik şifa benzeri çalışmalar yapılmıştır. Yalnız bu çalışmaların en önemli temel tekniği, diyafram nefes çalışmaları olmuştur.

Diyaframda doğru nefes almak, bedenimizin sağlıklı olması ve ihtiyaç duyduğu oksijenin alınması; toksinlerin bedenden atılması açısından çok önemlidir. Yeterli oksijen iç organlarımız, hormon salgılayan bezlerimiz, sinir sistemimizin ve beynimizin çalışması için gereklidir. Beynimizin diğer organlardan daha çok oksijene ihtiyacı vardır. Yeteri kadar oksijen alınmadığında, depresyon, işitme, görme bozuklukları ve zihinde bulanıklık, görülüyor. Yaşlanmanın en belirgin sebebi de hücrelerin yetersiz oksijen almasıdır. Düzgün ve yeterli nefes almayanlar kendilerini sürekli yorgun ve sinirli hissediyorlar. Uyku düzeninde sıkıntı yaşıyorlar. Genç kalmanın en önemli şartlarından bir tanesi, temiz kan dolaşımıdır. Diyaframda doğru nefes almak yaşama süremizi uzatacağı gibi, son derce sağlıklı bir ciltte sahip oluyor. Diyafram çalışmalarıyla doğru nefes alanlar karbondioksitli yerlerde ya da stres ve heyecan sırasında dengesiz tepkiler verebiliyorlar. Çünkü kırmızı kan hücreleri oksijeni organlarımıza daha yüksek oranda taşıyor.

Çoğumuz çoğunlukla ağzımızdan nefes alıp veriyoruz. Bu bize anatomik sıkıntı sağlayan son derce yanlış olan davranıştır. Aslında doğrusu bunun tam tersidir. Diyafram çalışmalarıyla kendini kasmadan rahat durarak, karnımızı dışarı doğru genişleterek, göğsümüzü de full nefesle doldurarak tam nefes tekniğini uygulamalıyız. Yani diyaframımızı kullanarak nefes almalıyız. Yaşam buyunca bu yanlış, diyaframımızn güçsüzleştirerek potansiyelinin azalmasına neden olacaktır. Ortalama bir yetişkin dakikada 14 defa nefes alıp veriyorsa. Bu da 24 saate 20160 kez nefes alıp verdiğimiz anlamına geliyordur. Yani bir günde 20 000 defa yaptığımız hatanın bizde ne zararlara yol açtığını anlamamak mümkün değil.

Diyafram çalışmasında dikkat edilmesi gereken altın kurallar
Doğru diyafram çalışma egzersizleri

" } ] }