{ "title": "Diyafram Geliştirme", "image": "https://www.diyafram.gen.tr/images/diyafram-gelistirme.jpg", "date": "19.01.2024 14:02:30", "author": "orhan alem", "article": [ { "article": "
Diyafram geliştirme etkili bir biçimde ve gerçek bir solukla ile konuşabilmek amaçlı kaslarımızı kullanılmaması gerekmektedir. Kullanabileceğimiz en ciddi adale de diyafram kasıdır. Düzgün ve gösterişli konuşma yakınında spor faaliyetleri amaçlı da doğru soluk almamız gereklidir ki bu da fakat diyafram soluğu ile olabilir. Diyafram nefesini gerçek bir pozisyonda kullanıp kullanmadığınız denetim etmek amaçlı birtakım yollar var. Bunların en basiti elinizin birisini göğsünüze, diğerini de karnınıza koymanız. Dolu bir soluk aldığınızda göğsünüzdeki eliniz fazladan fazla davranış ediyorsa o vakit hatalı soluk alıyorsunuz demektir.

Karnınızdaki eliniz fazladan çok davranış ediyorsa gerçek diyafram soluğu almışsınızdır. Soluk alma süreklidir, baş ya da sonu yoktur, ama doğrusu, bir nefesin içe çekerek başladığı, dışa vererek bittiği benzeri bir düşüncemiz de bulunur. Bu yaklaşımı tersine çevirmeye çalışalım. 5 dakikalık soluk alma gözleminin nihayetinde bunu deneyin. Yeniden, dikkatinizi onu etkilemeye çalışmadan soluk almaya yoğunlaştırın, ama soluğu dışa vermeyi her yepyeni nefesin başlangıcı olarak deneyin. Bunu yalnızca bir dakikalığına yapın. Bu pozisyonda tersine çevrilmiş soluk almanın ne civarı çeşitli meydana geldiğini göreceksiniz. Soluk almaya dışa vererek başladığınız vakit, kendinizi nefesinize çok fazla daha yakın hissedip, pasif şekilde izlemektense etkin şekilde onla beraber iç içe meydana geldiğini düşünebileceksiniz. Bu yön değişikliğini gerçekleştirmenin ciddi bir ruhsal sebebi var. Her biri gerçek soluk alarak konuşmayı, sesinin tonunu gerçek ayarlamayı arzu eder. Bu talebi diyafram kaslarını çalıştırarak gerçekleştirmemiz olası. Diyafram göğüs ve karındaki boşluğunu birbirinden ayıran fibröz bir adale dokusu tabakasıdır. Diyafram nefesini kullanmak fazla kan basıncı, kalp rahatsızlıkları ve müzmin kaygı benzeri birçok fazla fizyolojik ve zihinsel rahatsızlığa faydalıdır. Oyuncular, müzisyenler, spikerler üstelik sporcular bu kaslarını geliştirmek amaçlı fazla diyafram geliştirme egzersizleri yaparlar. Esasında bütün vatandaşlar bebekken bu kaslarını kullanır, kalınlaştıkça kullanmayı unutur. Bu özelliğimizi birkaç alıştırma yardımıyla bir daha kazanabiliriz.

Peki ne türlü yapabiliriz bu egzersizleri?
" } ] }